DUCATO

DUCATO

Från fr. 344.900 kr (lagerbilar)

LEDANDE INNOVATION I ÖVER 40 ÅR


SNABBFAKTA

Välj mellan diesel eller 100% elektrisk drivlina

 

Upp till 362 km räckvidd vid eldrift

 

Klassledande lastförmåga upp till 18.5 m3

 

Guld-utmärkelse i Euro NCAP 2023  med högsta betyg för aktiva säkerhetssystem


 

Fiat E-Ducato är rymlig, flexibel och miljömedveten

Eldrivna Ducato är en skåpbil utan kompromisser. Har marknadens bredaste utbud och modellen finns i tre olika längder och höjder. Lastutrymmet är stort och flexibelt från 10 m3 till 17 m3 och med en maxlast upp till 1900 kg. Totalvikt från 3,5 ton och upp till 2,4 ton. Chassi/hytt versionen är även den flexibel och lastar tungt, finns i fyra längder och lastar 2100 kg fram och 2500 kg bak. Totalvikt från 3,5 ton och upp till 2,4 ton. Ducato Electric är något speciellt – en riktig Fiat Professional.

Ducato, välkänd och omtalad- nu med eldrift

Att välja Ducato med eldrift är perfekt för företaget som vill öka sitt miljöengagemang. Men det är inte bara miljön som vinner på investeringen, även företagets totala kostnader för att äga fordonet blir lägre (TCO). 

Eldrivna Ducato - din följeslagare på alla uppdrag

Att köra eldrivet har flertalet fördelar, det kan vara klimatbonus, lägre ägandekostnader, men även fördelar som att få köra i områden eller parkera på ställen som är reserverade för elbilar. Med andra ord eldrivna Ducato är din följeslagare på alla uppdrag oavsett vart de tar dig. 

Klassledande lastkapacitet och kan köras upp till 370 km på el

E-Ducato är den första helt elektriska modellen från Fiat Professional. Allt du behöver göra är att välja den konfiguration som bäst passar för dina behov.
Modellen erbjuder även klassledande lastkapacitet  (10-17 m3) och nyttolast på upp till 1 950 kg.

E-Ducato finns med två olika batterikonfigurationer, på 47kWh respektive 79kWh. Räckvidden varierar beroende av storleken på batteriet, 235 – 370 km (enligt WLTP/stadskörning).
Flertalet olika laddningsmöjligheter erbjuds, 6.6 kW, 11 kW, 22 kW och 50 kW snabbladdning.

Display med smarta funktioner

Informationsdisplayen innhåller en rad smarta funktioner som exempelvis minskar klimatanläggningens påverkan på batteriet och möjlighet finns att schemalägga laddning för att dra fördel av lägre energikostnader.

Körläge efter behov

För att optimera räckvidd och prestanda väljs det körläge som passar uppdraget. Normal-läge ger perfekt balans mellan prestanda och ekonomi, ECO-läget är lämpligt för att generera längre räckvidd och Power -läget för tyngre last eller när mer kapacitet behövs.

Elektrisk motorbroms istället för pedal

Elektrisk motorbroms tar bort behovet av bromspedal. När E-broms används producerar elmotorn ett negativt vridmoment och som laddar batteriet.

 

Optimering av kvarvarande räckvidd

När laddningen når en kritisk nivå varnas föraren och kan nyttja ett körläge där all prestanda och funktionaliteter sparas för att förlänga den kvarvarande räckvidden.

Räckvidd upp till 360 km

Välj mellan två batterikonfigurationer: den ena består av tre moduler och har en kapacitet på 47 kWh och med en räckvidd på 230 km.
Det andra konfigurationen består av fem moduler på 79 kWh med en räckvidd på 360 km.

Laddar för nya uppdrag!

E-Ducato har fyra olika laddningsalternativ, anslutning som passar för både AC- och DC-laddning

Unik funktionalitet gör E-Ducato ostoppbar

De parallella batterierna har en unik egenskap som gör att E-Ducato kan fortsätta färden även i händelse av fel på någon av modulerna.

MOPAR® CONNECT

Mopar® Connect fungerar inte bara perfekt för att planera laddning, utan hanterar även olika körfunktioner.
Varje resa kan noga följas upp och via appen ”My assistant” ges support dygnet runt om ett problem eventuellt uppstår – allt tillgängligt via din smartphone.
Via appen ”My Remote” kan dörrarna låsas och låsas upp. I appen ”My Journey” går det enkelt att skapa en resplan med hjälp av datum, kartor och personliga anteckningar.
När det är dags att ladda erbjuder ”My Charge” en komplett uppsättning av funktioner som hjälper till att hitta en laddstation, ladda, betala och följa upp förbrukningen.

”Mopar® Connect Fleet” är det perfekt verktyg för dig som behöver hjälp att på olika sätt administrera en bilflotta, tjänsten är utvecklad i samarbete med Targa Telematics.
Tack vare ett intuitivt gränssnitt, är det enkelt att på distans ha kontroll på exempelvis var fordonen befinner sig, service, underhåll och få assistans om det skulle behövas. 

Batterikonfiguration som består av tre eller fem moduler

E-Ducato finns med två olika batterierkonfigurationer, ett mindre med tre moduler och det större batteriet består av fem moduler.
Batteriet på 47kWh (tre moduler) ger en räckvidd upp till 220 km och batteriet på 79kWh (fem moduler) upp till 370 km.
En unik arkitektur gör det möjligt för E-Ducato att fortsätta färden även om ett fel skulle uppstå i en av modulerna.
Batteriets garantivillkor är generösa – 10 år eller 240 000 km.

Smarta säkerhetssystem

– DÖDA VINKELN VARNINGSystemet använder radarsensorer, (monterade på stötfångaren bak) som upptäcker fordon dolda i
döda vinkeln.
Föraren får ljudlig samt visuell varning (upplysta ikoner i sidospeglarna).

– BROMSKONTROLLRadar- och video-sensorer upptäcker när avståndet mellan Ducato och framförvarande fordon eller större hinder på vägen blir för kort, föraren varnas och systemet bromsar för att undvika/lindra en kollision.

– VARNING FÖR KORSANDE TRAFIK VID BACKNING – Samma funktion som varnar för faror i döda vinkeln bevakar även korsande trafik bakom bilen vid backning. 

– VARNINGSSYSTEM FÖR BYTE AV KÖRFÄLT – Trots dålig sikt kan systemet känna av om fordonet lämnar körfältet. Systemet avger då en ljudlig samt visuell varning.

– IGENKÄNNING TRAFIKSKYLTAR MED HASTIGHETSBEGRÄNSNING  – Med hjälp av kameran fram läser systemet av skyltar med hastighetsbegränsning och dessa projeceras på inbyggda displayen.

– AVBLÄNDANDE LJUSSYSTEM – Systemet växlar automatiskt mellan halv- och helljus, sikten förbättras och minskar risken för bländande ljus på natten. Systemet känner av ljuset av mötande fordon och bländar av.