Om oss

Om oss

Styrkan i de faktiska omständigheterna

Märket Fiat Professional särskiljer nyttofordonen som tillverkas av Fiat Group Automobiles S.p.A., med hjälp av kompetenta och motiverade personer, yrkesmänniskor som arbetar för andra yrkesmänniskor med konkreta fakta: ett stort och komplett sortiment för alla transportbehov, fordon som har för mål att hålla förbrukningen och driftskostnaderna nere för att maximera lönsamheten.

År 1903 föddes det första Fiat-nyttofordonet och sedan dess har vår verksamhet vuxit och blivit allt viktigare inom Fiat-koncernens aktiviteter. Tack vare vårt sortiment och över hundraåriga erfarenhet, har Fiat Professional fått en ledande roll inom branschen.

Alla fordon i Fiat Professional-sortimentet har konstruerats för att på bästa sätt uppfylla yrkesmänniskors krav. Åtskilliga internationella priser har tilldelats oss av juryer bestående av kvalificerade journalister. Bland de viktigaste kan vi nämna Van of the Year: en titel som förärades Ducato 1994, Doblò Cargo 2006, och Scudo 2008, Fiorino 2009 och Nya Doblò Cargo 2010. Stimulerad av dessa framgångar, fortsätter Fiat Professional att arbeta för att befästa sin ledande ställning, ett mål som även eftersträvas genom att utveckla det redan kapillära försäljningsnätet. Det finns faktiskt över 1 400 återförsäljare i Europa och över 7 500 serviceställen.

För närvarande tillverkas Fiat Professional-fordonen i åtta anläggningar runt om i världen, främst i Sevel-fabriken, som ligger i Val di Sangro, där Ducato tillverkas. Det är den största anläggningen för lättare nyttofordon i Europa (2010 nådde anläggningen målet med fyra miljoner tillverkade fordon).​​​​​